OvalPoint

Tehdään yhdessä keräilystä helpompaa
  Login  
7/20/2024 9:24 PM

Tietoa OvalPoint-palvelusta
11/25/2006 1:00: admin

OvalPoint-palvelu on syntynyt intohimosta keräilyyn. Tavoitteena on kerätä Suomen filatelian merkittävimmät kohteet referenssikokoelmaksi, jota Suomen filateliasta kiinnostuneet keräilijät ympäri maailman voivat yhteisönä täydentää ja näin koota nykyisin hajallaan olevan tietämyksen kohteista yhdeksi ja jatkuvasti täydentyväksi kokonaisuudeksi.

Kohteet luokitellaan mahdollisimman tarkasti eri ominaisuuksien mukaan, jotta kukin käyttäjä voi vaivattomasti löytää etsimänsä kohteet erilaisia hakuja hyödyntäen. Referenssikokoelma ei korvaa käsikirjoja tai luetteloita vaan osaltaan täydentää niitä tarjoamalla käyttäjälle hakujen pohjaksi suuren joukon erilaisia kohteita kustakin merkkijulkaisusta.

Referenssikokoelman tavoitteena on vuoden 2007 aikana kattaa julkaisut 1856-91, ja tulevien vuosien kuluessa on mahdollista laajentaa sisältöä muihinkin yhteisöämme kiinnostaviin osa-alueisiin. Ensimmäisenä referenssikokoelmassa ovat käytettävissä vuonna 1856 julkaistut ovaalimerkkimme, jotka ilmestymisestä on kulunut jo 150 vuotta.

Suomen referenssikokoelman rakentaminen on merkittävä yhteisöllinen projekti. Mukana hankkeessa ovat tähän mennessä olleet Suomen filatelistiliitto, Suomen postimuseo ja lukuisat huutokauppayritykset sekä kustantajat niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Palvelun ”Yhteistyökumppanit” osiosta löydät tarkemmat tiedot kumppaneistamme.

Luokittelurakenteen kehittämiseen ja palvelun toteuttamiseen ovat lisäksi osallistuneet lukuisat Suomen filatelian merkittävimmät asiantuntijat sekä Suomessa että ulkomailla. Heidän panoksensa ja tukensa on ollut erittäin merkittävä apu tämän palvelun rakentamisessa.

Referenssikokoelmassa digitaalinen kuva-aineisto on luokiteltu ja julkaistu Semantic Solutions Oy:n kehittämää keräilykohteiden yhteisöllistä luokittelu- ja julkaisujärjestelmää hyödyntäen.

Referenssikokoelman ei ole tarkoituskaan koskaan olla täysin valmis, koska tietämyksemme kohteista täydentyy ja tarkentuu jatkuvasti. Jokaisella käyttäjällä onkin mahdollisuus lähettää ehdotuksina tietoja kohteista, jotka kokoelmasta vielä puuttuvat. Yhteisön voimalla referenssikokoelmasta saadaan parhaiten meidän kaikkien tarpeita tukeva palvelu.

Palvelun käyttö edellyttää käyttöoikeuden tilaamista. Katso lisää kohdasta Lisäpalvelut.

Oval Point tiimi